Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je danas na Goču mini istraživački seminar „Naučni kontakt ili Igrom do nauke“ koji se bavi promocijom interdisciplinarnosti, odnosno „STEM“ obrazovanja (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Na seminaru učestvuje 40 učenika sedmog i osmog razreda osnovne osnovnih škola u Kruševcu, Jagodini, Kragujevcu i Čačku, koji su talentovani za matematiku i fiziku i pokazuju posebno interesovanje za proširivanje znanja iz tih oblasti.

Kada je reč o fizici, učenici će moći da ispituju UV zračenje na Goču, baviće se obnovljivim izvorima energije, meteorologijom i astronomijom. Zaljubljenici u matematiku baviće se vezom između te naučne discipline i društvenih igara, kao i vezom matematike i umetnosti.

Ministar Šarčević posetio je i OŠ „Stefan Nemanja“ u Studenici, odnosno njeno istureno odeljenje u Rudnu. Za to odeljenje, u kojem nastavu pohađa osam učenika i tri predškolca Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kupilo je mini bus, kako bi đaci imali siguran prevoz od kuće do škole.

post_link