Edukativno- zabavnom predstavom o pravilnom ponašanju u saobraćaju za đake prvake u OŠ „ Vuk Karadžić“ nastavio se 11. ciklus akcije „ Đaci vas mole, usporite pored škole“.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izrazio je zahvalnost autorima akcije kojom je spojeno lepo i korisno.

Od drugog polugodišta mogli bismo da inteziviramo akciju i podsetimo vozače kako bi trebalo da se ponašaju u  blizini škola i vrtića, rekao je ministar.

Menadžer Grada Beograda Goran Vesić je naglasio da je do sada kroz akciju prošlo 140 000 dece i da to govori koliko je akcija uspešna.

Ovogodišnji ciklus akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“, započet je interaktivnim predavanjem u kome su predstavnici preduzeća „ Parking servis“ i Saobraćajne policije objasnili đacima prvacima kako da pravilno prelaze ulicu, koriste semafor i tumače saobraćajne znakove.

Osnovne škole sa područja opština Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilula, Zvezdara, Novi Beograd i Zemun, dobile su  od ovog preduzeća na poklon 13 interaktivnih tabli, 17 projektora, 4 računara, 4 razglasa, 2 video bima i 2 multifunkcionalna štampača, što je oprema, koju su škole same odabrale, kao najneophodniju za izvođenje nastave.


post_link