Državna sekretarka ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Ana Langović Milićević prisustvovala  je danas  uručenju  interaktivne table kompanije Bambi  Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić” u Surčinu.

Bambi je povodom 50 godina brenda Plazma donirao 50 interaktivnih tabli osnovnim školama širom Srbije, što je jedna od najvećih donacija poslovnog sektora u obrazovni sistem u poslednjih nekoliko godina.

Državna sekretarka je istakla da je raduje činjenica što značaj ulaganja u obrazovanje i njegovo unapređenje osim Ministarstva, čija je to obaveza, prepoznaje i sve više privatnih kompanija.

Izuzetno vrednom donacijom, kompanija Bambi, pokazuje da je primer uspešne i društveno odgovorne kompanije kojoj je od velike važnosti budućnost generacija koje dolaze, rekla je  Langović Milićević.

Ona je naglasila da upotreba  interaktivne table u osnovnim školama će unaprediti  kvalitet obrazovno vaspitne nastave i pripremiti učenike  na upotrebu informacione tehnologije u  21 veku.

Prema rečima Bojana Raduna, generalnog direktora kompanije Bambi, ovo je jedna od najvrednijih donacija koje je ta kompanija dala  u 50 godina postojanja. On je dodao i da je kao jedan od najomiljenijih domaćih brendova, Plazma uvek bila deo svake porodice i da na ovaj način uzvraća zahvalnost svima koji su uz nju sve ove godine.

Želim da svi učenici u 50 škola ovu tablu iskoriste za ostvarenje svojih potencijala, jer će oni jednog dana biti snaga i energija na koju ćemo se svi oslanjati. A Plazma će biti tu da im uvek pruži podršku,  istakao je Radun.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež čestitao je kompaniji  Bambi na uključivanju u bitku za budućnost i pripremanje mladih generacija za izazove koji su pred njima.

Svaka kompanija koja odluči da se uključi u ovu bitku je pobednik, poručio je Čadež.

Predstavnici medija i gosti su imali priliku da se na licu mesta upoznaju sa prednostima interaktivne table, sa njenom praktičnom primenom na času, kao i da od nastavnika i đaka čuju prve utiske o savremenom načinu rada i predavanja.

Interaktivne table predstavljaju drugu generaciju tabli proizvedenih u Srbiji. Tabla sa ekranom na dodir od 87 inča, u novoj verziji sjedinjuje optičko-lasersku tehnologiju, a sadrži i zaštitnu foliju koja štiti od mehaničkih oštećenja. Tabla poseduje ugrađeni interaktivni sistem najnovije generacije koji se povezuje sa računarom i video projektorom kako bi nastava bila što kvalitetnija.

post_link