Током данашње посете општини Неготин министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао Неготинску гимназију и Основну школу ”Вук Караџић”.

Министар је истакао да је задовољан оним што је видео у образовно-васпитним установама које су приликом спољашњег вредновања оцењене највишим оценама.

Потребна им је наша подршка како би у пракси применили оно што је најважнија новина Закона о основама система образовања и васпитања, као и свим осталим школама, рекао је министар.

Реч је о преласку на концептуално учење, исходно планирање и међупредметно повезивање, које ће донети највећу промену у квалитету образовања, јер ће учинити наставу много интересантнијом а деца ће моћи да примене стечена знања. Да би се то применило у школама морамо обучити скоро 80 хиљада наставника, поручио је министар.

Када је у питању средње образовање у Неготину, Шарчевић је рекао да ће у  наредном периоду бити сагледане могућности повећања учешћа дуалних образовних профила, док је  руководиоцима  гимназије поручио да анкетирју осмаке и провере заинтересованост за евентуално увођење информатичког смера.

Председник општине Неготин Владимир Величковић захвалио се министру на посети и истакао да локална самоуправа веома добро сарађује са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, јер је та сарадња од велике важности за унапређење рада наставника и побољшање знања ученика.

post_link