Kompanija „Mocart“ (Mozzart) donirala je danas 72 televizora školama na teritoriji Školske uprave Zrenjanin.

Ta kompanija doniraće ukupno 670 televizora i na taj način pomoći unapređenju rada obrazovnih ustanova u Srbiji, jer su aparati pre svega namenjeni opremanju kabineta za informatiku.

Bojan Radić, savetnik za IKT u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, izrazio je zadovoljstvo što sve više kompanija prepoznaje obrazovanje kao oblast u koju vredi ulagati.

Ministarstvo  intenzivno radi na poboljšanju uslova za učenje, naročito u delu digitalizacije, rekao je Radić i dodao da u tom procesu veliku pomoć pružaju društveno odgovorne kompanije. Donacijom televizora kompanija ”Mocart”  daje doprinos podizanju kvaliteta uslova rada u obrazovanju, naglasio je Radić.

Donaciju za škole na teritoriji Školske uprave Zrenjanin uručio je direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart Borjan Popović,  koji je rekao da kompanija “Mocart” nastoji da pomogne kada god je u prilici.

U ovom slučaju prepoznali smo napore koje čini Ministarstvo prosvete kako bi našim đacima omogućilo bolje uslove za učenje i usavršavanje i ponosni smo što na ovaj način postajemo partneri u tako važnoj misiji za čitavu zajednicu, dodao je Popović. Istakao je da se iskreno nada da je ovo samo početak saradnje Ministarstva i kompanije “Mocart” , od koje će najviše koristi imati naši đaci.

Kompanija Mocart odazvala se pozivu koji je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ranije uputilo društveno odgovornim kompanijama u Srbiji da daju doprinos unapređenju rada škola.

post_link