Oko 120 učenika mašinskih škola takmičilo se u sedam disciplina na 26. Republičkom takmičenju mašinskih škola Srbije za automehaničare, bravare i operatere mašinske obrade i 4.  Republičkom takmičenju učenika mašinskih škola Srbije za zavarivače „Mladi zavarivač 2019“.

Na takmičenjima koja su održana 10. i 11. maja u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu i u kompaniji „Pobeda Holding MK Group“ u Petrovaradinu prisustvovala je pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić.

Učenici su se znanje odmeravali u disciplinama automehaničar, bravar, operater mašinske obrade – strugar i glodač, zavarivač – postupak REL (111), MAG (135) i TIG (141).

Takmičenju je prisustvovalo i 70 mentora takmičara, kao i oko 60 gostiju, članova žirija i domaćina.

Zavarivači su se takmičili u praktičnom delu, prvog dana u kompaniji „Pobeda“, a drugog dana su imali teorijsku proveru znanja u vidu testa koji su radili u školi.

Ostali takmičari su prvog dana radili test, a drugog dana praktičan deo u školskim radionicama.

Takmičenju je prisustvovala i Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje u Privrednoj komori Srbije.

U završnoj reči prisutnima se obratio predsednik Zajednice mašinskih škola Srbije gospodin Siniša Kojić koji je, između ostalog, uputio pohvale organizatorima takmičenja.

post_link