Za nastavu na daljinu od 1. septembra,  do sada se opredelilo manje od tri odsto đaka, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević , koji očekuje  da će do kraja anketiranja taj broj pasti na oko dva odsto.

        To govori da roditelji imaju poverenje u obrazovni sistem, direktore i nastavnike u školama“, rekao je ministar novinarima u Šapcu nakon posete Osnovnoj školi „Jevrem Obrenović“  srednjoj  Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“.

        Ministar Šarčević je naveo da je i za srednje škole važno da đaci, osim ponuđenog rada na daljinu, borave što više u školi, budu u kontaktu sa nastavnicima, ali u bezbednim uslovima.

        Primena epidemioloških mera je važna, da svaki učenik dolazi u školu sa maskom, da je nosi u školi i skida samo ukoliko postoji bezbedna distanca, naveo je on.

        Ministar je naglasio da je rešeno pitanje u 192 škole u kojima su bili građevinski radovi, kako da se organizuje nastava od 1. septembra.

        Direktorka Medicinske škole u Šapcu Biljana Đuknić kaže da se kolektiv škole i đaci raduju početku školske godine, da je sve spremno za 1. septembar uz poštovanje preporuka Ministarstva prosvete i Kriznog štaba.

Obavljena je dezinfekcija škole, završili smo raspored časova, raspored sedenja učenika, učenici su obavešteni o satnicama, kaže Đuknić.

        Ministar je u Medicinskoj školi posetio i kabinet zubnih tehničara koji je škola projektom dobila od Ministarstva pravde – sredstvima iz oportuniteta.

        Posebni savetnik ministra prosvete Aleksandar Pajić kaže da je opremanje tog kabineta primer dobre saradnje na dobrim projektima.

        Osim kolektiva škole i ministarstava prosvete i pravde na projektu učestvovali su i bivši učenici koji su završili školu, koji su danas uspešni privrednici i koji su želeli da pomognu. Svi su bili na jednom poslu da škola dobije vrhunski kabinet koji nemaju ni mnogo razvijenije zemlje u svetu, naveo je Pajić.

post_link