Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписао је данас три уговора за реализацију пројеката  укупне вредности веће од 20 милиона евра, чији је циљ унапређење ИТ и научноистраживачке инфраструктуре у Србији. Уговори су потписани у присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић.

Уговоре за изградњу ламеле Електронског факултета у Нишу, Научно-технолошког парка у Нишу и зграде за пројекат Верокио института за физику у Београду, осим Шарчевића потписали су министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и директор Института за физику Александар Богојевић.

Радови на изградњи ламеле Електронског факултета и НТП у Нишу и пројекта Верокио део су подршке Владе Србије и Савета за иновационо предузетништво и ИТ развоју ИТ и научне инфраструктуре у Србији.

Поред та три пројекта, планирана је реализација још четири пројекта, од којих су два већ започета (изградња НТП у Новом Саду и расписан је тендер за израду пројекта за нову зграду Научноистраживачог института БиоСенс у Новом Саду), а два ће бити покренута (изградња нове зграде Факултета организационих наука у Београду и зграде за високо образовање ИТ инжењера у Београду).

Укупна вредност свих седам пројеката већа је од 50 милиона евра.

post_link