Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у којој је био и министар Младен Шарчевић присуствовалa је 3. фебруара свечаној Светосавској академији у Штутгарту (Савезна Република Немачка), коју су организовали наставници и ученици српске допунске школе “Вук и Доситеј“.

Представници Министарства боравили су у Штутгарту од 2. до 4.  фебруара  и том приликом обишли и изложбу „Језик је хранитељ народа“ коју је организовао Музеј Вука и Доситеја из Београда. Музеј је у оквиру манифестације организовао  и предавања и образовне радионице за ученике и њихове родитеље,  како би се боље упознали са животом и стваралaштвом Вука Стефановића Караџића и Доситеја Обрадовића.

Делегација МПНТР je у Штутграту боравила на позив Савета родитеља и Школског одбора српске допунске школе “Вук и Доситеј“. Циљ посете био је да се укаже на значај овог културног догађаја у дијаспори и доприносе бољем вредновању рада српске допунске школе. Иначе, у покрајини Баден-Виртемберг, у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, спроводи се допунска настава на српском језику, за децу од 7 до 15 година.

Током боравка у Штутгарту, делагација Министарства посетила је и Сајам образовања за гастрономију и хотелијерство Инергастра.

post_link