Делегација Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у којој је био и министар Младен Шарчевић и директор ЗУОВ-а Златко Грушановић, присуствовала је 3. фебруара свечаној Светосавској академији у Штутгарту (Савезна Република Немачка), коју су организовали наставници и ученици српске допунске школе “Вук и Доситеј“. Уз делегацију из Србије, манифестацију је посетио и директор Републичког педагшког завода Републике Српске, Предраг Дамјановић.

Представници Министарства боравили су у Штутгарту од 2. до 4.  фебруара  и том приликом обишли и изложбу „Језик је хранитељ народа“ коју је организовао Музеј Вука и Доситеја из Београда. Музеј је у оквиру манифестације организовао  и предавања и образовне радионице за ученике и њихове родитеље,  како би се боље упознали са животом и стваралаштвом Вука Стефановића Караџића и Доситеја Обрадовића.

Делегација МПНТР je у Штутгарту боравила на позив Савета родитеља и Школског одбора српске допунске школе “Вук и Доситеј”. Циљ посете био је да се укаже на значај овог културног догађаја у дијаспори и доприносе бољем вредновању рада српске допунске школе, као и даљи вид сарадње ЗУОВ-а и Дијаспоре, с обзиром на то да је ЗУОВ штампао први број часописа, листа ученика допунске школе “Вид“.

Светосавска академија у Штутгарту у „Вестима“, најтиражнијем дневнику дијаспоре