Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Svetske banke u Srbiji o implementaciji projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ čiji je cilj povećanje pristupa kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju za svako dete, a posebno za decu iz socijalno ugroženih sredina.

Šarčević i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva saglasili su se da je važno da projekat bude što implementiran.

Ministar prosvete je kazao da je projekat „samo polazna tačka“ u povećanju pristupa kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju za svako dete.

Projekat, vredan 47 miliona evra podržaće povećanje kapaciteta predškolskih ustanova kroz izgradnju, prenamenu ili adaptaciju javnih zgrada i na taj način otvoriti 17.000 dodatnih mesta u predškolskim ustanovama. Projekat će doprineti i unapređenju profesionalnih kapaciteta vaspitača i unapređenju planova i programa i obuhvatati mere koje će povećati obuhvat dece iz najosetljivijih grupa kroz grantove za najmanje 30 opština.

Projekat je rađen pod rukovodstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a realizuje se uz pomoć zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

post_link