Učenici Prve beogradske gimnazije biće do 20. maja domaćini učenicima iz Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici sa čijom školom saradnja postoji od 2004. godine.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje Aleksandar Pajić rekao je danas da je na Zajednici gimnazija Srbije ranije dogovoreno da se velike i dobre gimnazije iz centralne Srbije pobratime sa gimnazijama sa Kosova i Metohije.

On je istakao da je tu ideju podržao i ministar prosvete Mladen Šarčević.

„Deca su oduševljena. Ministarstvo će i danje podržavati ovakve vidove saradnje. Radićemo i na tome da srednje stručne škole sa teritorija centralne Srbije imaju svoje partnere, odnosno škole sa kojima će najtešnje sarađivati na Kosovu i Metohiji“, kazao je Pajić na priredbi koju su učenici iz Prve beogradske gimnazije priredili u znak dobrodošlice učenicima iz Kosovske Mitrovice.

Direktor Prve beogradske gimnazije Aleksandar Andrejić rekao je danas da učenici iz Kosovske Mitrovice borave u Beogradu od 17. do 20. maja i da su smešteni u porodicama đaka iz ove beogradske gimnazije.

„To je dugogodišnja saradnja. Sarađujemo od 2004. godine“, rekao je on i dodao da je inicijativu pokrenula zamenica direktora Prve beogradske gimnazije.

Andrejić je kazao i da su đaci Prve beogradske gimnazije nekoliko puta boravili kod svojih vršnjaka iz Kosovske Mitrovice.

post_link