Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Виза (Visa) данас су представили приручнике који ће омогућити наставницима да од септембра 2018. године укључују финансијско образовање и васпитање у наставу у школама широм Србије и представили програм обука које ће експертски тим спроводити у 34 основне школе од маја до августа.

Партнери Министарства и компаније Виза на пројекту „ФинПис“ су: Завод за унапређивање образовања и васпитања, који је уједно и саиздавач свих шест публикација, Математички институт САНУ, ФЕФА факултет Београд, Висока школа струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре – Сирмиjум, Сремска Митровица, Удружење банака Србије, Удружење „Одговорно живљење”, Агенција за едукацију и услуге „Учасофт“, Creative Brackets.

Прва обука у школама за наставнике одржана је 26. маја, у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“, у Београду. Материјали за наставнике доступни су за преузимање на интерактивној web платформи http://finpis.mi.sanu.ac.rs/. Очекује се да ће и онлајн обуке ускоро почети да се реализују ( www.efinpis.rs. ), а пријава за наставнике је отворена.