Регионална конференција „Предузетништво и дигитална писменост младих Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, одржана је 06. децембра 2018. године у Београду, у Хотелу Метропол.

Овај догађај окупио је око сто учесника: младе, експерте из области дигиталне писмености, представнике ресорних министарстава Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, државних институција и образовних установа из држава учесница, као и представнике медија, бизнис и невладиног сектора.

Кроз три панел дискусије сагледано је тренутно стање, могућности, примери добре праксе за унапређење пословног амбијента и дигиталне писмености код младих у државама учесницама. Учесници су имали прилику да сазнају нешто више о изазовима и ризицима који се јављају у области предузетништва и дигиталне писмености, као и о безбедном коришћењу технологија и њиховој примени у пословању.

Један од говорника на панелу о подизању степена дигиталне писмености младих кроз модернизацију образовног процеса и усклађивање са тржиштима рада био је и др Златко Грушановић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања.