Конкурс „Сазнали на семинару – применили у пракси“ 2018. године одржан је по осми пут. Из године у годину број заинтересованих за наш конкурс све више расте. Од скромних почетака пре осам година када се позиву на конкурс пријавило само пар десетина радова, ове године је у Завод стигло 112 пријављених радова. Оваквој тенденцији раста запослени у Центру за професионални развој запослених у образовању посебно се радују, јер то доприноси и њиховом континуираном професионалном развоју. Из године у годину труде се да унапреде услове конкурса, јер тим путем добијају преко потребне информације за унапређивање не само везане за наведени конкурс, већ и за унапређивање процедуре одобравања програма сталног стручног усавршавања који се објављују у „Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника“  и њиховог праћења.

Комисије су од 112 пристиглих радова 49 радова предложили за Базу радова конкурса „Сазнали на семинару и применили у пракси“, а од овог броја радова 17 радова је предложено за награду.

Кандидати чији су радови предложени за награду представљали су своје радове пред комисијом коју чини пет чланова Централне комисије и саветници-координатори из свих области.

Сваки кандидат је имао десет минута на располагању да презентује свој рад. По завршетку презентација чланови комисије гласали су за награде и образлагали своја мишљења.

Прву награду према гласовима комисије добила је Драгана Дејановић из Београда, ОШ „Иво Андрић“, са радом „Школски електронски часопис у служби креативности ученика“.

Другу награду добила је Татјана Чубрило Јовановић из Београда, ОШ „22. октобар“, са радом под називом „Учити о Холокаусту“.

Трећу награду добио је Звонко Гашпаровић из Новог Сада, ЕТШ „Михајло Пупин“, за рад „Е-твининг за почетнике – први кораци“.

Интересантно је да је великом већином гласова одлучено да се додели специјална похвалница Ненаду Пантићу из Београда, ОШ „Сава Шумановић“, за рад „Једна мала лопта може покренути свет“.

Датум и место доделе награда, представљања радова и списак радова предложених за Базу радова ће се накнадно објавити на сајту Завода.