Због продужења распуста за основце, рок за пријаву и конкурс „Заштита за све“ продужен је до 08. марта 2019. године.

Конкурс је расписан 21. јануара 2019. године, а првобитни рок за предају конкурсног материјала био је 28. фебруар 2019. године.

„Заштита за све“ је програм едукације о одговорном понашању на сунцу. Намењен је деци предшколског и раног школског узраста, родитељима, васпитачима, учитељима, као и педијатрима и лекарима опште праксе. Овај програм покрива васпитно-образовне установе и домове здравља на територији Републике Србије.

Циљ кампање је да промовише одговорно понашање на сунцу и подигне свест о значењу заштите од штетног UV зрачења, те првенствено помогне унапређењу рада са предшколском и децом од 1. до 4. разреда основних школа када је заштита од сунца у питању.

Организатори конкурса, који се спроводи у оквиру истоимене кампање “Заштита за све” – Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије – позивају учитеље и ђаке свих основних школа на територији Републике Србије да искористе продужење рока, покажу своју креативност и освоје вредне награде.

На конкурсу могу да учествују учитељи првог, другог, трећег и четвртог разреда који прођу онлине едукацију, која је такође продужена и доступна до 4. марта 2019. године на званичној страници кампање www.zastitazasve.rs. По завршеној едукацији учитељи ће добити сертификат о стручном усавршавању.

Подсећамо да је конкурсни задатак за учитеље да, на основу знања, материјала за рад са ђацима и формулара које добију кроз онлине едукацију, осмисле креативни час или активност са својим ђацима, као и да едукују своје ђаке и анимирају их да припреме радове на тему „Два лица сунца“.

Од свих пријављених основних школа, учесница конкурса, најбољих двадесет биће награђено УВ индикатором, специјалним мерачем интензитета сунчевог зрачења, који ће бити постављен на видно место на улазу у школу.

Најбољих пет учитеља на конкурсу ће бити награђено једнодневним излетом за своје одељење, на коме ће бити организовано такмичење које ће, додатно, најбољем одељењу донети награду за опремање учионице.

Детаљне информације о конкурсу доступне су на сајту www.zastitazasve.rs.

Попуњене конкурсне формуларе, идеје за креативни час или активност са ђацима и радове ученика на тему “Два лица сунца”, потребно је, према новим конкурсним роковима, послати до 8. марта 2019. године на адресу konkurs@zastitazasve.rs

post_link