У недељу, 27. јануара, одржана је и светосавска академија Допунске школе ”Свети Сава” у Солуну. Свечаност је одржана у Културном центру Екави у Катеринију. Свечаности су присуствовали многи званичници Општине Катерини, Митрополије, српске цркве ”Свети Сава”, као и представници Генералног конзулата РС у Солуну.

Свечаност је окупила ђаке и родитеље свих градова у којима се изводи допунска настава- Солуна, Катеринија и Лептокарије и околих места Олимпијске регије. Приредбу су организовали родитељи ђака који похађају допунску наставу, заједно са учитељицом Аном Џогановић. На приредби су наступили и ђаци ”14. ОШ Катерини”, у којој се изводи допунска настава за два одељења Допунске школе и са којом се изванредно сарађује дуги низ година.
Свечаност је трајала пуна два сата, а међу бројним ђацима, великим и малим, који су певали, играли и рецитовали, своју песму је одрецитовала и ученица 4. разреда Константина Ваиди. Константина је са својом песмом ”Србија-моја отаџбина”, освојила прво место за најлепшу родољубиву песму на кокурсу ”Машта и снови” из Сремске Митровице, у марту 2018.

Светосавско наслеђе чувају у централној Грчкој ђаци Српске допунске школе у Волосу и Лариси. По одржаном јавном часу уз рецитал за родитеље, у недељу 27. јануара 2019. године први пут у Цркви Свете Петке у Волосу служена је Светосавска литургија и освештана икона Светог Саве коју је Српска школа добила на дар од Храма Светог Саве у Београду. По завршетку литургије отац Александар Гачић је преломио славски колач са учитељицом Љубицом Покрајац и ученицима Српске школе, у присуству њихових родитеља и званичника Српске амбасаде у Атини као и представника Општинске управе Волоса. Уследило је дружење и послужење у просторијама Црквеног дома а потом шетња главним градским шеталиштем уз морску обалу као и кафа и заједнички ручак у једној од таверни по којима је Волос надалеко познат. Утисци родитеља су веома позитивни а на растанку у касним поподневним часовима изнети су предлози за даља окупљања и чешћа дружења.

Дан Светог Саве свечано је обележен 26. јануара 2019. године у Атини, најпре литургијом на српском језику у Храму Светог Спиридона, а потом и приредбом у организацији Прве српске допунске школе у Атини и под покровитељством Амбасаде Републике Србије.
У програму који је осмислила наставница др Биљана Турањанин Николопулос уз ђаке Допунске школе учествовали су и студенти који на Филозофском факултету изучавају српски језик, те српски уметници који живе у Атини. Културни центар атинске архиепископије био је мали за бројне Србе који су дошли да погледају богат културно-уметнички програм. Својим присуством приредбу је увеличао и амбасадор БиХ у Грчкој, др Бранко Докић, конзул Републике Србије, Милан Вукосављевић, војни аташе Републике Србије, потпуковник Драган Петковић, те српско свештенство у Атини.

Светосавска академија одржана је и на Криту, 9. Фебруара. Присуствовали су гости из Амбасаде Републике Србије у Атини, делегати општине Чукарица из Београда, заменица Министарства просвете, Јасмина Јовановић, архиепископ Крита, као и многобројни представници општине Храклион. Приредбу су припремили сви ученици Допунске школе на Криту, са учитељицом Вером Мулић.