Српски клубови су најзначајнији фактор уједињења дијаспоре. Организатори су и учествују у великом броју манифестација у циљу очувања националног идентитета, традиције, језика и културе српског народа.

У таквим манифестацијама и прославама ученици Допунске школе на српском језику у покрајини Хесен и Баден Виртемберг, Немачка, активно учествују. Као део ваннаставних активности, важног сегмента рада школе, припремили су приредбе и представили се на најбољи начин као гости клубова.

Ученици Допунске школе на српском језику у Офенбаху и наставница Соња Зрнић, као и у Манхајму са наставницом  мр Ксенијом Гаћиновић су у Српском културном центру узели учешће у прослави славе клуба – Св.Сава.

Управа клуба Србија, из Ној Изенбурга, као и управа клуба у Манхајму је поводом Осмог марта организовала прославу у којој су се представиле и групе ђака из Ној Изенбурга и Диценбаха, а у Манхајму ученици из Манхајма. Програм је почео драмским текстом, који је наставница Соња Зрнић, користећи сегменте рецитација и текстова, искомбиновала у сценско дело. Ђаци су се потрудили да науче текстове и да песмом и игром измаме осмехе родитеља и свих присутних.У Манхајму су деца узела учешће у програму, која су га сама и водила и презентовала кроз игру, песму и драматизацију.

Ученици, родитељи, чланови клубова, јединствени су у процени да је сарадња клубова и Допунске школе на српском језику потребна и да ученици што чешће буду гости на манифестацијама. Новинска кућа Вести је објавила чланак и забележила неколико фотографија.