U okviru društveno odgovornog projekta „Vizija zdrave budućnosti“ Osnovna škola „Dragiša Luković Španac“ u Kragujevcu  dobila je  obnovljenu fiskulturnu salu.

Na svečanom otvaranju govorili su savetnik ministra prosvete Miloš Kovačević, član gradskog veća za obrazovanje Nedeljko Manojlović, direktorka O.Š. „Dragiša Luković Španac“ Nevena Milanović, kao i direktorka marketinga kompanije Sport vižn Anja Dmitrović.

Projekat kompanije Sport vižn (Sport vision) pokrenut je sa idejom da se učenicima škola u Srbiji omogući sigurno i neometano sprovođenje fizičkih aktivnosti i mladima u razvoju obezbede kvalitetne i opremljene sale za fizičko.

Savetnik ministra prosvete Miloš Kovačević izrazio je zadovoljstvo što u Srbiji postoje društveno odgovorne kompanije poput ove koje pomažu u obnovi infrastrukture kroz ovakve projekte.

Zahvaljujući tome đaci od danas mogu vežbati u mnogo boljim uslovima. Želim vam da uživate u novoj sali, da se redovno bavite sportom, da kroz fizičke aktivnosti naučite o zdravim životnim navikama i pravim vrednostima, rekao je Kovačević.

Direktorka marketinga kompanije Sport vižn Anja Dmitrović rekla je da je ta kompanija ponosna na četiri obnovljene sale, koje danas koristi preko 3.000 učenika u osnovnim školama u Beogradu, Šapcu, Valjevu i u Kragujevcu.

post_link