Саветници Завода Снежана Милошевеић Јешић, Бојана Маринковић, Милош Гачић и др Мирослав Марковић учествовали су у Летњој школи педагога физичке културе Србије одржаној од 30. 08. до 01. 09. 2019. у хотелу „Лепенски вир“, Доњи Милановац. Летњој школи присуствовало је 180 професора физичког васпитања и наставника резредне наставе и 20 гостију и предавача.

Летњу школу је отоврио Богдан Обрадовић, потпредседник Олимпијског комитета Србије који је истакао значај и улогу наставника и учитеља у стварању будућих олимпијских шампиона и декан Факултета спорта и физичког васпитања у Београду проф. др Саша Јаковљевић.

Предавање на тему: „Школа као носилац атлетског спорта у недовољно развијеним срединама” – савремене атлетске подлоге у школама одржао је директор Атлетског савеза Србије , Слободан Бранковић прослављени српски атлетичар.

Дејан Недић, председник Скупштине Друштва директора школа Србије, одржео је предавање „Школски спорт – регионално повезивање и врхунски спортисти у средњем стручном образовању”, док је проф. др Светлана Станаревић са Факултета безбедности из Београда излагала на тему: „Безбедносна култура (повезаност са Физичким и здравственим васпитањем).

Присутне је поздравио у име Завода за унапређивање образовањ и васпитања саветник координатор др Мирослав Марковић који се обавезао да закључке са овог значајног скупа достави директору Завода.

Један од најзначајнијих закључака је да се усвојено Стручно упутство о безбедној реализацији наставе физичког васпитања у основном и средњем образовању уз помоћ Завода достави Министарству просвете науке и технолошког развоја и свим школама на територији Републике Србије.

Српски Савез професора физичког васпитања и спорта доделио је захвалницу Заводу, за успешну сарадњу и развој физичког и здравственог васпитања.