Генерални козулат у Франкфурту је на иницијативу генералног конзула, господина Бранка Радовановића, организовао „дан отворених врата“ и угостио децу,  ученике који похађају наставу на српском језику коју организује  МПНТР. За децу је осмишљен забавни програм, али је првенствени циљ био да се деца упознају са оним што се у овој, за Србе у расејању најважнијој институцији, ради. Тако је домаћин деци био вицеконзул, господин Владимир Рајић, који је одговарао на сва питања деце желећи да им и објасни да је Конзулат заправо српска кућа, шта су застава, химна и грб наше државе, на који начин се ту помаже Србима који овде живе.

У препуној сали наши ученици су се забављали гледајући премијеру интерактивне и врло занимљиве представе „Нестали бројеви и слова“ и музички програм које је припремило позориште „Деца Европе“ са својим руководиоцем и редитељем, госпођом Милицом Тиз. Пројектован је анимирани филм на српском језику, али је децу нарочито забавило исценирано венчање у коме су девојчица и дечак „глумили“ младенце.

Програм је завршен дружењем, послужењем и поделом пригодних поклона за сву присутну децу.

Како је вицеконзул најавио, ово је само први од планираних програма који ће се убудуће у Конзулату за децу организовати.