У суботу, 11. маја, у Базелу (Швајцарска), организован је Први вишејезични интернационални фестивал за све допунске школе на територији града. Учешће је узело око 30 школа, између осталих, и српска школа.
На нашим штандовима, деца и родитељи из других језичких група, из земаља широм света, могли су да науче да пишу своје име ћирилицом, да пробају српске специјалитете, које су направили родитељи наших ђака, а на бини смо, уз  пратњу на хармоници нашег ученика Филипа, отпевали и песму “Хајде, Јано”.
Заједно са најмлађим члановима КУД-а “Кикац” из Базела, српском народном игром, представили смо и српски фолклор. Србију смо представили на најлепши начин!

Био је ово један значајан догађај, на коме су деца са разних поднебља могла, на активан начин, кроз радионице, да упознају културу, писмо, обичаје, других народа. Наши ђаци су, такође, упознали кинеско писмо, хрватску глагољицу, научили да праве италијанску тестенину, од Јапанаца су научили да праве украсе од папира (оригами), испробали укусну храну са разних поднебља и још много тога…

Фестивал је организовао Педагошки центар у Базелу, који иначе прати и организује рад свих допунских школа у Базелу. Фестивал је пратила и ТВ Базел.