Kompanija Telekom Srbija pokreće treći ciklus projekta „Stvaramo znanje“ u okviru koga je, tokom protekle dve godine, opremljeno 40 informatičkih kabineta u 40 osnovnih škola širom Srbije. Projekat kojim kompanija ulaže u obrazovanje i daje podršku osnovcima da unaprede svoje znanje, sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je dalo predlog škola za koje će građani moći da glasaju putem zvanične Fejsbuk (Facebook) stranice MTS Tvoj svet. Od ukupno 40 predloženih, 20 škola sa najvećim brojem glasova dobiće kao nagradu sredstva za opremanje računarskih kabineta savremenom informatičkom opremom. 

Kako bi osnovci u svim krajevima Srbije podjednako imali pristup novoj računarskoj opremi i savremenom načinu izvođenja nastave, škole su podeljene u četiri geografske oblasti. Iz svake od njih, na kraju glasanja, po 5 škola sa najvećim brojem glasova dobija računarski kabinet.

Glasanje je počelo 27. maja u 12 časova  i trajaće do 5. juna u podne, nakon čega će biti proglašene škole koje su pobedile u ovoj akciji. Kompanija Telekom Srbija poziva sve korisnike društvene mreže Fejsbuk da posete zvaničnu MTS stranicu i svojim glasovima utiču na odabir škola kojima će biti opremljeni informatički kabineti.

Projekat „Stvaramo znanje“ realizuje se u okviru krovnog programa „Pokrećemo pokretače“ koji je Telekom Srbija pokrenuo u cilju osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem. Za program „Pokrećemo pokretače“ i posvećenost principima društvene odgovornosti kompanija Telekom Srbija nagrađena je jednom od najznačajnijih nagrada za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije.

post_link