Петнаесторо деце из Офенбаха и Франкфурта на Мајни, чланови фолклорних секција СКЦ Офенбах и Оро Франкфурт, међу њима и петоро  ученика Наставе на српском језику у Покрајини Хесен у Немачкој, боравили су у Београду од 23. до 28.маја 2019.год. Тада је одржан други по реду Свесрпски дечији сабор који је окупио децу из 11 земаља света од Америке до Аустралије.

Децу из дијаспоре су дочекали раздрагани вршњаци  у дворишту Основне школе ,,Старина Новак” у Београду . Они су били њихови домаћини пет дана у српској престоници.  Разноврсни  програми, одлична организација, љубазност домаћина, нова пријатељства су обележила ову манифестацију.

Музичко-сценски програм на отварању сабора  употпунио је наступ фолклорних секција из Офенбаха и Франкфурта.  Наредних дана време малишана обогатиле су креативне радионице,  посета Тршићу и манифестацији Ђачки Вуков сабор, посета Народној скупштини , Председништву Србије, Храму  Светог Саве, београдских  музеја, Калемегдана, …

Могућност усавршавања српског језика, продубљивање знања о српској историји и култури и непроцењиви значај контакта и зближавања са вршњацима у матици,  разлози су за још већу афирмацију ове манифестације. Међу поклонима које су однела деца широм света, нашле су се речи великог жупана Стефана Немање о значају језика као  и грумен српске земље у веома оригиналном паковању.

Организатори сабора су Дечији културни центар Београд, Управа за садрадњу са дијаспором и Србима у региону и  Министарство спољних послова Републике Србије.

Подршку и бригу о деци из Немачке, комуникацију и координацију са родитељима, децом и организаторима реализовале су  Весна Вишњић и Кристина Вишњић из СКЦ Офенбах и Соња Зрнић, наставница Наставе на српском језику у Немачкој.