Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Mladen Šarčević istakao je danas da je veoma je bitno da Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima normalan život.

Beograd je osnivač svih univerziteta od Ljubljane, preko Podgorice, Skoplja i Sarajeva pa je nelogično da se stavlja primedba da je, neko ko je matica visokog obrazovanja na čitavom balkanskom području  u diskontinuitetu svog postojanja. Politika može svašta, ali neke fundamentalne stvari moraju da se uvažavaju, rekao je Šarčević u severnoj Kosovskoj Mitrovici na sednici Rektorskog kolegijuma u proširenom sastavu.

On je istakao da će se na današnjem sastanku razgovarati  o temama vezanim za upis novih studenata, finansijama, poboljšanju kvaliteta nastave i obezbeđivanju novih resursa i infrastrukture, kao što su novi stanovi za postojeće profesore i mlade kadrove.

Jako je bitno da se preko puta Studentskog centra izgrade nova zdanja, kako rektorata, tako i određenih fakulteta da bi se nedostatak prostora na najbolji mogući način rešio, rekao je Šarčević.

Sastanku u zgradi rektorata prisustvuju dekani svih deset fakulteta Prištinskog univerziteta.

post_link