korea

У организацији Корејске агенције за међународну сарадњу (KOICA – Korea International Cooperation Agency) и Корејског националног отвореног универзитета (Korea National Open University), у периоду од 13.06.2019. до 26.06.2019. године у Сеулу, Република Кореја, одржана је обука у оквиру Програма изградње ИТ капацитета у образовању (Serbia IT Capacity-Building Programme).

На позив корејских партнера и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, обуци је присуствовало 10 учесника из Србије.

Завод за унапређивање образовања и васпитања представљали су Оливера Тодоровић и Алекса Еремија, Фондацију “Петља” Снежана Марковић, иницијативу “Дигитална Србија” Немања Ђорђевић, Центар за образовне технологије на Западном Балкану (EdTech Center) Александар Борисављевић, Министарство државне управе и локалне самоуправе и Српско-корејски информатичко приступни центар Дара Гравара Стојановић, Националну алијансу за локални економски развој (НАЛЕД) Татјана Воларев, Драган Пушара и Милица Добрасиновић и локалну самоуправу – Град Пирот Милица Голубовић.

Продукт обуке су израђени Акциони планови за примену нових решења из области информационих технологија и јачање ИТ капацитета у областима деловања организација које су укључене у програм.

Предвиђено је да се Програм изградње ИТ капацитета у образовању (Serbia IT Capacity-Building Programme) кроз сарадњу са корејским партнерима реализује у периоду од 2019. до 2021. године.