У уторак, 15. октобра 2019. године изршни директор ФИДЕ (Светска шаховска федерација), велемајстор Виктор Бологан, посетио је Завод за унапређивање образовања и васпитања где је разговарао са директором др Златком Грушановићем и сарадницима.

На састанку је било речи о позитивној улози шаха у образовању, активностима ФИДЕ на промоцији школског шаха, реформи школског система у Републици Србији и новом месту шаха у њему. Завод је у светским шаховским круговима познат по томе што је пре 13 година покренуо иницијативу и у многоме допринео да шах постане изборни предмет у основној школи. Стога не чуди што је ФИДЕ препознала Завод као поузданог партнера у овој области.

Виктор Бологан је имао и састанке у Министарству просвете, науке и технолошког развоја са помоћником министра др Миланом Пашићем, затим у Министарству омладине и спорта где га је угостио помоћник министра Предраг Перуничић и са представницима Шаховког савеза Србије. Главна и заједничка тема свих састанака је била Шах у образовању.