У светсавској недељи од 24. јанура до 1. фебруара  2020. одржане су свечане приредбе које су обухватиле сва одељења допунске наставе на српском језику широм Француске. У част Светог Саве српским језиком је зборило преко 650 ученика у Париском региону, Орлеану, Сансу, Стразбуру, Колмару, Нансију, Лиону, Милузу и Белфору.

Овогодишњи светосавски дани названи су „Светосавски светионик“ по поеми „Светионик си наш”, која је интерпретирана у Културном центру Србије у Паризу. Аутор поеме Верица Михајловић уједно је и аутор мапе „Србија кроз простор и време“, коју је послала свим ученицима у Француској као светосавски дар, а чије је штампање финансирала Канцеларија за дијаспору. Приредби у Културном центру Србије у Паризу присуствовао је Растко Јанковић, који је у име Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, поздравио присутне и донео уџбенике ђацима.

Светлели су и ауторски стихови ученица Ксеније Лукић „Пред иконом Светог Саве” и Теодоре Станисављевић „Свети Сава српској деци”, чији су радови награђени специјалним  светосавским дипломама на литерарном конкурсу Друштва „Свети Сава”, као и иконе у рукама ђака и подсећања коју славу славе.

Ђаци из Нансија честитали су школску славу видео-записом и певањем светосавске химне. Ученци из Стразбура и Колмара заједно су припремили светосавску свечаност у сали Културног центра Свети Арбогаст y Стразбуру. У Лиону је приредба у Цркви Светог Кирила и Методија окупила српске породице, које су тим поводом  школи донирале таблете за интерактиивни рад и унапређење наставе. Пригодне светосавске програме су у Милузу и Белфору обележиле тематске изложбе ђачких радова, на којима је осликан Савин портрет.

Свој деци су подељени светосавски пакетићи у црквама у Паризу, Бондију, Лиону и Милузу, а најуспешнијима у Нансију, Етипу, Колмару, Стразбуру, Лиону и Паризу похвалнице за креативне радове амблема српске допунске школе у Француској. Андрија и Матија Станковић из Париза понели су дипломе за најбољи лого, који је знак школске Фејсбук странице Српски Париз и интернет странице допунске наставе у Француској „Моја Србија – то сам ја“ за 2019/20. годину.

Српска допунска школа у Француској показала је, уз радосно обележавање духа и традиције светосавља, заједништво и квалитетну стручну сарадњу, који су препознати и подржани од стране српске заједнице, а чине темељ очувања српског бића у расејању.

Блаженка Тривунчић, Координатор допунске наставе на српском језику у Француској