Светосавски дани у Српској допунској школи „Свети Сава“ у Италији почели су 25. јануара 2020. обележавањем школске славе на наставном месту у Скиу, а завршиће се 25. фебруара 2020. приредбом у Роверету. Програм са ученицима из Скиа, Алонтеа, Тори ди Квартезола, Роверета и групе 01 из Вићенце, припремала је учитељица Драгица Додеровић. На богато украшеној сцени макетама српских манастира,  дечјих радова на тему „Лоза Немањића“ и илустрованим словним називом прославе, низали су се стихови Добрице Ерића, Војислава Илића, изведена је драматизација песме ,,Куд се ђеде цар Немање благо“ и скеч ,,Здравица“ и певале пригодне песме. У Скиу је програм обогаћен свирањем два ученика на инструменту укулеле, а у Вићенци је публика уживала уз звуке виолине једног од ђака. Програм је пратила презентација са сликама српских манастира. У Алонтеу учествовао је и фолклор садашњих и бивших ученика са сплетом игара из Србије.

Ученици из Басана дел Грапе, Арзињана, Валдања и група 02, 03, 13 из Вићенце програм су припремали са учитељицом Јеленом Јовановић. Стиховима Недељка Попадића, Слободана Станишића, драматизованим легендама о Светом Сави и представом „Свети Сава и голубица“ са верним костимима, показали су публици значај и заслуге великог српског светитеља чије име носи Српска допунска школа у северној Италији. Хор у Вићенци је праћен флаутама које су свирали ученици Софија Маринковић и Александар Ивановић. Гости у Арзињану су били најмлађи чалнови ансамбла КУД-а Јелек из Арзињана који чине ученици Школе. Током целе приредбе низале су се фотографије на видео-биму које су пратиле садржај. Песмом „Тамо далеко“ ученици су завршавали приредбу са нешто измењеним последњим стиховима који су се орили из грла младих Срба: „Без отаџбине, у Италији живим ја, ал’ увек поносно кличем: ЖИВЕЛА СРБИЈА!“

Приредбу у Вићенци су заједнички извели ученици свих група из Вићенце, Тори ди Квартезола и Басана дел Грапе. Након сечења славског колача ученицима, наставницама и публици се обратио парохијски свештеник Далибор Ђукић, а након програма присутне је поздравила прва учитељица Српске допунске школе у Италији, Снежана Петровић.

Свако извођење, започињало је Химном Светом Сави, а ученицима су на крају подељене карте „Србија кроз простор и време“ ауторке Верице Михајловић које су стигле као поклон за све ђаке у Италији.

У недељу, 2. фебруара ученици су у цркви традиционално рецитовали стихове, након чега су награђени пакетићима које је обезбедио кум славе.