Урош Петровић,  дечји писац , аутор квизова и друштвених игара за децу, открио је својим интересантним наступима публици у Лозани (16. марта) и у Цириху (17. марта) колико креативности и идеја и какво интелектуално благо се крије у сваком детету. Његови скоро трочасовни наступи, упркос дужини трајања све време су држали пажњу како деце, тако и одраслих. Малишани су активно учествовали у решавању загонетки, откривању сврхе загонетних предмета, а захваљујући Петровићевим чувеним методама да пробуди истраживачке и проналазачке потенцијале, показали су сву раскош своје маште и интелекта. Такође се истакла и њихова способност изражавања на српском језику.

Гостовање је одлично организовано пре свега захваљујући породици Андрић из Фрајбурга,  Кристини и Ненаду, и наставницима Српске допунске школе у Швајцарској, нарочито Снежани Шароњић која је била је била иницијатор гостовања и Ивани Петковић која је заједно са наставницима који раде у кантонима Цирих и Аргау организовала наступ у Цириху.

Наступима су присуствовали највећим делом ученици српских допунских школа у Швајцарској и њихови родитељи, а Урош Петровић је рекао да ће се увек радо одазвати њиховом позиву да им поново буде гост.