У организацији Српске допунске школе у Париском региону и Удружења „Србија” из Бондија одржане су четврте по реду Спортске игре, у оквиру којих је реализован турнир у малом фудбалу и крос.

У изузетном амбијенту стадиона „Лео Лагранж“ у Бондију, северном предграђу Париза, окупили су се ђаци који наставу на српском језику похађају широм Париског региона, у местима Бонди, Пјерфит, Обервилије, Ле Плеси Робенсон, Рони су Боа, Сен Мор де Фосе, Монтреј, Левалоа Пере и Париз. У прелепом сунчаном дану у спортским надметањима учешће је узело преко 100 ученика са родитељима.

Фудбалски део игара одвијао се у две категорије. У првој су одигране утакмице ученика од првог до четвртог разреда, а у другој мечеви ученика од петог до осмог разреда. У атлетском делу су одржане четири трке: за млађи, средњи и старији узраст, а спортски дух показали су и одрасли у великој трци.

Дипломе су добили сви учесници кроса, најбржи медаље, а првопласирани у старијем узрасту имаће прилику да бораве у кампу Кроса РТС-а крајем јуна у Сомбору. Имена победничких екипа и најбржих у кросу биће објављена на интернет страници Допунске наставе на српском језику у Француској. Удружење „Србија“ обезбедило је пехаре и медаље и организовало припрему српске хране и послужења.

Догађај је отворен певањем химне „Боже правде“ и заједничким фотографисањем. Поред националних обележја као што је српска застава, истакнута је и француска застава у знак традиционалног пријатељства. Присуствовали су и ђаци Французи са својим породицама. Они уче српски језик као страни у оквиру допунске наставе и радо се одазивају оваквим окупљањима. Ученици су носили омиљене дресове српских спортиста и показали да љубав према отаџбини не гасне ван њених граница.

Ваннаставне активности као што је ова манифестација, покренута пре четири године, окупља српски живаљ, јача мотивацију и дух заједништва. Прилика да се дружи, игра, трчи и такмичи један је од догађаја када се говори српским језиком и снаже везе са отаџбином. Спортске игре српске допунске школе показују да настава на српском језику, поред образовне, има и кохезиону улогу.